Nämä keltaiset suppilomaiset sienet, jotka ovat oransseja, paljastavat hieman hedelmäisen ja pippurisen maun. Ne sopivat erityisesti riistan, linnunlihan tai munakkaiden kanssa.
Valmistusvinkit
Luonnosta kerätyt kantarellit, vaikka ne on tarkastettu keräyksen ja pakkaamisen yhteydessä, on hyvä puhdistaa noudattaen seuraavia periaatteita:
- Leikkaa 2–3 mm jalasta
- Harjaa varovasti sienet, lakki ja pillit pienellä harjalla, jotta mahdolliset oksat tai risut saadaan pois.
- Viipaloi liian suuret sienet pituussuunnassa
- Huuhtele vain tarvittaessa (maaperän läsnä ollessa) juoksevan veden alla tai pyyhkimällä varovasti.
Kypsennys: paista aina "kovalla lämmöllä" pannulla ja nauti mieluiten rapeina.
Viipaloidut ja "valmiit" sienet tarvitsevat tietenkin vain kypsennystä.
Säilytysvinkit
Kantarellit voivat...